Make your own free website on Tripod.comBehoud de oude stijl !!!!
                            met type ouderwets uitziend schuifraam

Wat zijn verhuisramen
Verhuisramen komen het meest voor in grote steden. Eigenlijk zijn het schuiframen. Het principe is dat het onderste deel van het raam over het bovenste deel heen schuift. Omdat ze elkaar moeten overlappen zit het bovenste deel van het raam verder naar voren en is er een verspringende glaslijn zichtbaar.

Hiernaast ziet u een voorbeeld van oude houten verhuisramen. Zie ook linksboven in de foto het raam dat is opengeschoven

Klik op foto voor vergroting


Klik op foto voor vergroting

Zwetsloot Kunststof Kozijnen fabricage heeft zelf een kunststof verhuisraam ontwikkeld. Waarbij niet in het raam gefreest of gekit hoeft te worden zoals vaak het geval is. Het raam schuift niet zoals vaak gedacht word omdat dit met kunststof niet mogelijk is, maar er zit in het onderste deel van het raam een normaal draaikiep raam en het bovenste deel is vast glas. Het glas is thermopeen maar glas in lood (Bijvoorbeeld voor het bovenste deel) is ook mogelijk.

En het grootste voordeel is de prijs, bij ons zijn verhuisramen niet veel duurder als gewone draai kiep ramen.
Nu zelf tijdelijk een kunststof verhuisraam voor de zelfde prijs als een gewoon draai kiep raam.

Vervangen van oude verhuisramen door nieuwe kunststof verhuisramen
Veel van deze ramen zijn al oud en zijn aan vervanging toe. Vaak word er gekozen voor kunststof kozijnen, het nadeel hiervan is dat de oude uitstraling van de verhuisramen weg is omdat er vaak vlak, wit en lelijk kunstsof in word geplaast. Een aantal kunststof kozijnen fabrikanten kunnen verhuisramen maken, van kunststof welliswaar, maar het de verspringende glaslijn is wel aanwezig en zo word de uitstraling van de gevel behouden. Het probleem is echter dat weinig kunststof kozijnen fabrikanten verhuisramen kunnen maken en als ze dat kunnen zijn ze onbetaalbaar.

Hiernaast is een foto te zien van verhuisramen die wij gemaakt en geplaats hebben in de oude stijl van het huis. KLIK HIER bij de
oude situatie


Technische gegevens en feiten
Hier nog wat technische gegevens en feiten van ons verhuisraam

  • In alle kleuren leverbaar
  • Verspringing van glaslijn +- 3,5 cm (zie hiernaast op foto)
  • Onderste deel is een draaikiep raam, of een vast raam
  • Glas in lood is mogelijk in het bovenlicht.
  • Er word standaard isolatieglas toegepast
  • Ouderwetse uitstraling.
  • Levertijden gelijk aan normale kozijnen
Hieronder twee details van het verhuisraam.
De eertse van de buitenkant waarbij de verspringende galslijn goed te zien is. En de tweede is van de binnenkant waarbij te zien is dat het een gewoon normaal raam is.

Klik op de foto hiernaast voor een vergroting